1-4.jpg

Hevér Zsófia

A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít.

2010-ben kortárstánc pedagógus szakon, 2015-ben tanári mesterszakon végeztem a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozta meg. Már a főiskolán eltöltött éveim alatt lehetőséget kaptam arra, hogy divattervezőkkel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival közösen hozzak létre divatperformanszokat. Emellett elkezdtem táncosokat, bemutatókat fényképezni, a tánc- és portréfotózás lassan életem fontos részévé vált.

A hip-hop technikával a bécsi ImPulsTanz workshopjain kezdtem el foglalkozni, ismereteimet később az osloi The Vibe és a párizsi Juste Debout tánciskolákban mélyítettem el. A külföldön szerzett tapasztalokat beépítettem a tanítási gyakorlatomba. 

Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2005 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre.

Tizenhárom év tanítás után legnagyobb álmom vált valóra a Hevzso Studio megnyitásával.