Calligraphy jóga

A Calligraphy jógát bárki gyakorolhatja, aki fejleszteni akarja a fizikai egészségét, pszichológiai ellenállóképességét és belső energia-tartalékait, korra, fizikai állapotra, erőnlétre való tekintet nélkül. Hasznos lehet azoknak is, akik érintéssel gyógyítanak, pl. masszőröknek, manuálterapeutáknak, jógaoktatóknak.

A Calligraphy Jóga gyakorlásával testünk természetessé, mozgásunk könnyeddé, szabaddá, feszültségmentessé válik, energiaszintünk megnő, immunrendszerünk megerősödik. Az áramló energia mind fiziológiai, mind energetikai síkon oldja a blokkokat – mindezt erős nyújtások és sérülés veszélye nélkül.

A technikáról

A Calligraphy Jóga egy új, Master Zhen Hua Yang által kifejlesztett mozgásforma, melynek elemei az ősi kínai és indiai hagyományokban gyökereznek. Master Zhen Hua Yang családi örökségként kiskorától tanulhatta Kína ősidők óta ápolt harcművészeti és gyógyító technikáit. Mestereinek tanításai, saját tapasztalásai, és a tanítványaitól tanult jóga nyomán született meg a Calligraphy jóga.

A Tai Chi a mozgás simaságának, egyenletességének, erőfeszítésmentességének, a Chi Kung az energiaközpontra, a belső energia megnövelésére és mozgatására való fókusznak, a jóga a mozdulatok fiziológiai szerkezetének és formájának, a kalligráfia pedig a mozdulatok 3D-ben való összekötésének, áramoltatásának a forrása.

A Calligraphy jóga három-dimenziós mozgása a köldök feletti – az indiai jógában Manipurának, a kínai mozgásművészetekben Dantiennek hívott – központból ered, és a véráramlás serkentésével növeli az oxigénellátást a sejtekben, felszabadítva az izmokat, inakat, szalagokat és ízületeket.